Skaira Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 Po starcie nie działa Ci klient? Najpewniej jest to spowodowane brakiem plików, starszą wersją sterowników/systemu bądź kartą graficzną. Zanim poprosisz o pomoc sprawdź kilka klasycznych rozwiązań problemów: Upewnij się, że przed pobraniem wyłączyłeś wszelkie zapory (antywirus, firewall). Niekiedy lubią płatać figle i blokują pobranie wszystkich plików. Wyłącz antywirusa bądź dodaj folder z grą do wyjątków. Pamiętaj również o Firewallu. W Win10 sprawdź też Windows Defender. W Internecie znajdziesz multum poradników jak to zrobić. Gdy wykonasz powyższe rzeczy, wypakuj/pobierz klienta jeszcze raz. Włącz klient gry/Patcher jako Administrator. Odpal z trybem zgodności (np. Win XP z SP, Win 7). Masz dziwne lagi lub Cię wywala? Najpierw sprawdź łącze internetowe oraz miejsce, w którym jesteś (czy to mapa bez innych postaci/potworów czy skupisko ludzi/shopów). Przyczyną może być obciążenie Twojego łącza, obciążenie serwera albo niezaktualizowane sterowniki karty graficznej. Problem z włączeniem? Jeśli posiadasz dwie karty graficzne to sprawdź grę na jednej, jak i drugiej. create_no_apropriate_device Jest to błąd związany najczęściej z kartą graficzną. Albo nie masz zainstalowanych sterowników albo są stare. Zainstaluj/Zaktualizuj swoje sterowniki, zresetuj komputer i sprawdź czy już wszystko działa poprawnie. Drugą opcją rozwiązania problemu jest DirectX. Jeżeli nie masz go na komputerze - zainstaluj. Znajdziesz go na stronie Microsoftu. Sprawdź swoje ustawienia w config. Spróbuj różnych rozdzielczości (w tym full screen mode). Jeśli Twoja karta jest zintegrowana to zmień TLN na CPU. Powyższe rzeczy nie przynoszą rezultatów? Sprawdź program Driver Pack Solution. Czytałam, że pomaga. Inna opcja - ludzie na innym forum prowadzonym przeze mnie pisali, że pomaga, więc udostępniam: Spoiler Poniższe czynności wykonujecie na własną odpowiedzialność Należy wejść na stronę: PRZENIEŚ , a następnie pobrać plik. To mój reupload, gdyż strona, na której plik był do pobrania została zamknięta. Po pobraniu pliku, otwieramy go i wypakowujemy całą zawartość do nowego folderu, utworzonego na pulpicie. Gdy już wypakujemy, wchodzimy w folder, w którym mamy to wypakowane, następnie w folder 'MS'. Pojawiają nam się dwa foldery: x86 oraz x64. ---> x64 ---> Zawartość kopiujemy i wrzucamy do folderu z klientem gry. Potem: --> x64 --> Zawartość również kopiujemy i wrzucamy do folderu z klientem gry. Potem Wchodzimy w wcześniej utworzony folder i odpalamy Po odpaleniu wchodzimy w zakładkę DirectX I w zakładce vRAM ustawiamy wartość na 1024 MB. W zakładce Texturing zaznaczamy Disable mipmapping. Następnie w zakładce Miscellanneous zaznaczamy - Bilinear blit stretch - Fast video memory access - Apply Phong shading when possible oraz odznaczamy - dgVoodoo Watermark Po czym wybieramy Apply oraz Ok. Odpalamy klienta metina i cieszymy się rozgrywką. Poradnik jest autorstwem użytkownika Malik0o. Jeśli żadna z powyższych propozycji nie zadziała, przeszperaj jeszcze internet albo zgłoś się do administracji. Problem z plikami .dll Najczęściej wystarczy pobrać Frameworka 3.5 Możesz też samodzielnie zainstalować dll. W internecie znajdziesz naprawdę sporo poradników skąd i jak pobrać i uzupełnić bibliotekę o pliki. Pamiętajcie, że w Internecie znajdziecie też te mniej popularne problemy. Działajcie na własną rękę i z pomocą Google. 6 Quote Link to comment Share on other sites
Cezary1 Posted October 9, 2022 Share Posted October 9, 2022 chce uruchomić aplikacje na MacBooku, ogarniemy ? Quote Link to comment Share on other sites
Skaira Posted October 10, 2022 Author Share Posted October 10, 2022 21 godzin temu, Cezary1 napisał: chce uruchomić aplikacje na MacBooku, ogarniemy ? Będzie ciężko, pozostaje Ci sprawdzenie w necie propozycji jak to zrobić Quote Link to comment Share on other sites
bartek1a1 Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Nie mam maila aktywacyjnego dla mojego konta ? Ktoś wie jak pomoc ? Quote Link to comment Share on other sites
Wiktorek Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 6 godzin temu, bartek1a1 napisał: Nie mam maila aktywacyjnego dla mojego konta ? Ktoś wie jak pomoc ? w spamie szukaj Quote Link to comment Share on other sites
Wiktorek Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Cytat Masz dziwne lagi lub Cię wywala? Najpierw sprawdź łącze internetowe oraz miejsce, w którym jesteś (czy to mapa bez innych postaci/potworów czy skupisko ludzi/shopów). Przyczyną może być obciążenie Twojego łącza, obciążenie serwera albo niezaktualizowane sterowniki karty graficznej. Dzięki za info, na szczęście płatność blikem Wam nie działa, bo wjebałbym 200zł, by potem nie móc wejść do gry, bo pojechałem do handlarza zbroją w m1 i na tym skończyła się historia, w końcu jak nie masz światłowodu, to nie jesteś warty grania na serwerze xD Quote Link to comment Share on other sites
Skaira Posted October 11, 2022 Author Share Posted October 11, 2022 8 godzin temu, bartek1a1 napisał: Nie mam maila aktywacyjnego dla mojego konta ? Ktoś wie jak pomoc ? 1 godzinę temu, Wiktorek napisał: Dzięki za info, na szczęście płatność blikem Wam nie działa, bo wjebałbym 200zł, by potem nie móc wejść do gry, bo pojechałem do handlarza zbroją w m1 i na tym skończyła się historia, w końcu jak nie masz światłowodu, to nie jesteś warty grania na serwerze xD Jak dotąd niewiele osób skarżyło się na niemożność latania po miastach pierwszych. Polecam ustawić sobie w opcjach gry wszystko na najniższe/zerowe (efekty, widoczność sklepów itp.) i powinno pomóc :) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites
kanianek Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 Wie ktoś jak zmienić grę na całookienkową? cokolwiek chce zmienić w patcherze, wywala bład. Quote Link to comment Share on other sites
Skaira Posted October 17, 2022 Author Share Posted October 17, 2022 19 minut temu, kanianek napisał: Wie ktoś jak zmienić grę na całookienkową? cokolwiek chce zmienić w patcherze, wywala bład. Plik Config w głównym folderze gry Folder _cfg i plik config odpalić w notatniczku i sobie ustawić width i height 2 Quote Link to comment Share on other sites
kanianek Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 dzk za pomoc, 2 opcja działa. przez config wywala cały czas błąd :) 1 Quote Link to comment Share on other sites
szklannykrzys58 Posted November 16 Share Posted November 16 witam mam blad podtytulem ,,zak,, jakis pomysl zeby go rozwiazac Quote Dodane przez Skaira, November 16 Zaktualizuj sterowniki karty graficznej, DirectX oraz Visual Studio. Link to comment Share on other sites
szklannykrzys58 Posted November 17 Share Posted November 17 Niestety nie pomaga 15 godzin temu, szklannykrzys58 napisał: witam mam blad podtytulem ,,zak,, jakis pomysl zeby go rozwiazac Niestety nie pomaga Quote Link to comment Share on other sites
Recommended Posts