MisterKrasz Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 49 minut temu, Visus napisał: Przed zmianami nie miałem problemu wyszukać zwój egzorcyzmu w jinno przy włączonych instancjach postaci na II i sklepach na I. Obecnie postaci na I, sklepy na 0 i wyszukanie przedmiotu który jest na 7 sklepach sprawia, że mam w całym mieście 0 fps. A ta śmieszna zmiana wydajności to chyba jakiś niezbyt zabawny żart. Ta optymalizacja wysypała optymalizację, a nie cokolwiek poprawiła. Miałem ten problem nawet przed aktualizacją. Wypakowałem jeszcze raz klienta i odpaliłem patch. teraz wszystko śmiga "sklepy III" "instancja IV" jakoś pomogło. Dodam że wcześniej miałem problem na "0" i "1" a laptop kupiony do pracy nie do grania :) Link to comment Share on other sites
sMile Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 7 godzin temu, Lolytax napisał: Ja proponuję dodatkowo dodać NPCów z m1 do m2 (Seon, Alchemik, Konfucjusz itp). Dla graczy ze słabszym sprzętem będzie to spore ułatwienie. Obecnie w m1 nie da się funkcjonować. na baltyku masz też te npc'ty Link to comment Share on other sites
BGS Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 cofnijcie te aktualizacje nic się nie da robić w m1,ciągle wywala klienta 1 Link to comment Share on other sites
herotest Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 (edited) Managed to fix the lags by downloading again the client Edited October 23, 2022 by herotest 1 Link to comment Share on other sites
EnderMiszczu Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 (edited) 1.Niewidzialne moby ktore zadaja dmg //naprawione, pobierz łatkę 2.po wejsciu i zejsciu z konia znikaja animacje skilli (autobuff, ochronka, ognista) //naprawione, pobierz łatkę 3. Po tepnieciu do m1 wywala klienta / czarny ekran (Czasami normalnie wchodzi) 4.Po wejsciu i zejsciu z konia znika bron z reki (bic mozna) //naprawione, pobierz łatkę 5. Na dungach znikaja moby i sa nie widzialne i nie da sie ich zabic //naprawione, pobierz łatkę RTX 3060 32GB RAM 3200MHZ Intel Core i5 12500 Edited October 25, 2022 by Skaira 1 Link to comment Share on other sites
parmak Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 wnoszę o dodanie metinowego glovo z kompem za 15k ktory bedzie mi dowozil rzeczy ze sklepu bo po tej optymalizacji sam nie jestem w stanie korzystać z m1 1 Link to comment Share on other sites
eyrc Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Dzienki działa, ale wydaje mi sie że po dodaniu tej łatki client powinien sam wymagać aktualizacji a nie mamy szukać po forum że coś jest zdupcone Link to comment Share on other sites
Visus Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Wszystko fajnie, poprawa fps jest znaczna względem poprzedniej optymalizacji, ale nijak nie współgra z wyszukiwaniem sklepów. Obecnie zamiast wyszukać sklepy to muszę po całym mieście milimetr po milimetrze jeździć zwiedzać chcąc wyłączyć instancje i sklepy do biegania po mieście - spoko. Ale jak chce poszukać po sklepach to jestem zmuszony włączyć je chociaż na II co pokazuje znacznie więcej sklepów, niż gdyby było jak wcześniej, że sklepy na 0 oznaczają, że zobaczymy tylko sklepy wskazane przez wyszukiwarkę. Link to comment Share on other sites
Skaira Posted October 25, 2022 Author Share Posted October 25, 2022 8 godzin temu, Visus napisał: Wszystko fajnie, poprawa fps jest znaczna względem poprzedniej optymalizacji, ale nijak nie współgra z wyszukiwaniem sklepów. Obecnie zamiast wyszukać sklepy to muszę po całym mieście milimetr po milimetrze jeździć zwiedzać chcąc wyłączyć instancje i sklepy do biegania po mieście - spoko. Ale jak chce poszukać po sklepach to jestem zmuszony włączyć je chociaż na II co pokazuje znacznie więcej sklepów, niż gdyby było jak wcześniej, że sklepy na 0 oznaczają, że zobaczymy tylko sklepy wskazane przez wyszukiwarkę. Naprawdę ciężko jest zadowolić każdego. Zanim to wprowadziliśmy to multum osób na forum/grze/discord narzekało, że mają instancję sklepów na 0/1 i wyszukują coś to pojawia im się pierdyliard sklepów i mają lagi. Zmieniono to, aby po wyszukaniu komputer ludziom nie wybuchnął Jedyna opcja to po prostu po wyszukaniu zwiększyć zasięg sklepów, jeśli nie chcesz się poruszać w ciemno Link to comment Share on other sites
Niemczi Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 W dniu 24.10.2022 o 07:45, eyrc napisał: Dzienki działa, ale wydaje mi sie że po dodaniu tej łatki client powinien sam wymagać aktualizacji a nie mamy szukać po forum że coś jest zdupcone Nie da się tego zrobić bez przerwy. 1 Link to comment Share on other sites
HVP3 Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Wszystko jest w porządku, dobrze jest robione. Pozdrawiam 1 1 Link to comment Share on other sites
nurinaoronemdis Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 W dniu 22.10.2022 o 11:34, cotytoja1 napisał: Ja mam problem jak wyszukuje przedmiotu w wyszukiwarce i wyskoczy mi np: 300 sklepów to mi całego metina freezuje. I nie wiem czy to problem z optymalizacja clienta czy mojego sprzętu. Raczej sprzetu, laptopie o w miare dobrych parametrach tez mam podobnie , a na swoim pc moge swobodnie chodzi po m1 Link to comment Share on other sites
Recommended Posts
Posted by Niemczi,
1 reaction
Go to this post