Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rozwiązanie problemów z lagami klienta #optymalizacja

Skaira
 Share

Recommended Posts

49 minut temu, Visus napisał:

Przed zmianami nie miałem problemu wyszukać zwój egzorcyzmu w jinno przy włączonych instancjach postaci na II i sklepach na I. Obecnie postaci na I, sklepy na 0 i wyszukanie przedmiotu który jest na 7 sklepach sprawia, że mam w całym mieście 0 fps. A ta śmieszna zmiana wydajności to chyba jakiś niezbyt zabawny żart.

Ta optymalizacja wysypała optymalizację, a nie cokolwiek poprawiła.

Miałem ten problem nawet przed aktualizacją. Wypakowałem jeszcze raz klienta i odpaliłem patch. teraz wszystko śmiga  "sklepy III" "instancja IV" jakoś pomogło. Dodam że wcześniej miałem problem na  "0" i "1" a laptop kupiony do pracy nie do grania  :)

7 godzin temu, Lolytax napisał:

Ja proponuję dodatkowo dodać NPCów z m1 do m2 (Seon, Alchemik, Konfucjusz itp). Dla graczy ze słabszym sprzętem będzie to spore ułatwienie. Obecnie w m1 nie da się funkcjonować.

na baltyku masz też te npc'ty 

1.Niewidzialne moby ktore zadaja dmg //naprawione, pobierz łatkę
2.po wejsciu i zejsciu z konia znikaja animacje skilli (autobuff, ochronka, ognista) //naprawione, pobierz łatkę
3. Po tepnieciu do m1 wywala klienta / czarny ekran (Czasami normalnie wchodzi)
4.Po wejsciu i zejsciu z konia znika bron z reki (bic mozna) //naprawione, pobierz łatkę
5. Na dungach znikaja moby i sa nie widzialne i nie da sie ich zabic //naprawione, pobierz łatkę

RTX 3060 
32GB RAM 3200MHZ
Intel Core i5 12500

Edited by Skaira
  • Uwielbiam 1

wnoszę o dodanie metinowego glovo z kompem za 15k ktory bedzie mi dowozil rzeczy ze sklepu bo po tej optymalizacji sam nie jestem w stanie korzystać z m1 :kekw:

• kekw 1

Dzienki działa, ale wydaje mi sie że po dodaniu tej łatki client powinien sam wymagać aktualizacji a nie mamy szukać po forum że coś jest zdupcone

Wszystko fajnie, poprawa fps jest znaczna względem poprzedniej optymalizacji, ale nijak nie współgra z wyszukiwaniem sklepów. Obecnie zamiast wyszukać sklepy to muszę po całym mieście milimetr po milimetrze jeździć zwiedzać chcąc wyłączyć instancje i sklepy do biegania po mieście - spoko. Ale jak chce poszukać po sklepach to jestem zmuszony włączyć je chociaż na II co pokazuje znacznie więcej sklepów, niż gdyby było jak wcześniej, że sklepy na 0 oznaczają, że zobaczymy tylko sklepy wskazane przez wyszukiwarkę.

8 godzin temu, Visus napisał:

Wszystko fajnie, poprawa fps jest znaczna względem poprzedniej optymalizacji, ale nijak nie współgra z wyszukiwaniem sklepów. Obecnie zamiast wyszukać sklepy to muszę po całym mieście milimetr po milimetrze jeździć zwiedzać chcąc wyłączyć instancje i sklepy do biegania po mieście - spoko. Ale jak chce poszukać po sklepach to jestem zmuszony włączyć je chociaż na II co pokazuje znacznie więcej sklepów, niż gdyby było jak wcześniej, że sklepy na 0 oznaczają, że zobaczymy tylko sklepy wskazane przez wyszukiwarkę.

Naprawdę ciężko jest zadowolić każdego. Zanim to wprowadziliśmy to multum osób na forum/grze/discord narzekało, że mają instancję sklepów na 0/1 i wyszukują coś to pojawia im się pierdyliard sklepów i mają lagi. Zmieniono to, aby po wyszukaniu komputer ludziom nie wybuchnął :kekw:

Jedyna opcja to po prostu po wyszukaniu zwiększyć zasięg sklepów, jeśli nie chcesz się poruszać w ciemno:serduszka:

W dniu 24.10.2022 o 07:45, eyrc napisał:

Dzienki działa, ale wydaje mi sie że po dodaniu tej łatki client powinien sam wymagać aktualizacji a nie mamy szukać po forum że coś jest zdupcone

Nie da się tego zrobić bez przerwy.

• Sztosik 1

Wszystko jest w porządku, dobrze jest robione. Pozdrawiam

• Uwielbiam 1
  • POG 1
  • 2 weeks later...
W dniu 22.10.2022 o 11:34, cotytoja1 napisał:

Ja mam problem jak wyszukuje przedmiotu w wyszukiwarce i wyskoczy mi np: 300 sklepów to mi całego metina freezuje. I nie wiem czy to problem z optymalizacja clienta czy mojego sprzętu. 

Raczej sprzetu, laptopie o w miare dobrych parametrach tez mam podobnie , a na swoim pc moge swobodnie chodzi po m1

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...