Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rozwiązanie problemów z lagami klienta #optymalizacja

Skaira
 Share

Recommended Posts

Witajcie!

W związku z problemami "słabszych" komputerów/laptopów z wydajnością w miastach pierwszych, spieszymy z "fast pro tipem" na zwiększenie wydajności na nisko i średnio budżetowym sprzęcie.

rozdzielnik.png

#1 Plan zasilania

Prosimy o wpisanie w szukajka.png wyszukiwarkę Windowsa frazy "Wybierz plan zasilania" i wejścia w jego opcję. 

wybierzplan.png

Zalecamy wybranie opcji choćby "Zrównoważony (zalecane)", ale najbardziej jednak polecamy rozwinąć strzałeczką "Pokaż plany dodatkowe" i wybranie sobie "Wysoką wydajność" lub sprawdzenie dedykowanego trybu, np. od AMD, podczas gry.

opcjewydaj.png

Po wybraniu tych opcji, prosimy o restart klienta gry.

rozdzielnik.png

#2 Patch 22.10.2022

Ciągle działamy i po Waszym feedbacku poprawiliśmy niektóre kwestie. 

Użyjcie Patcher bądź pobierzcie łatkę ręcznie: *pobierz*

rozdzielnik.png

#3 Patch 24.10.2022

https://forum.glevia2.pl/index.php?/topic/1712-poprawa-optymalizacji-clienta-gry-24102022/

Użyjcie Patcher bądź pobierzcie łatkę ręcznie: *pobierz*

rozdzielnik.png

W razie dalszych kłopotów z wejściem do miast pierwszych, prosimy o kontakt w tym temacie. W postach prosimy o napisanie o swoim sprzęcie (CPU, GPU, RAM). Im bardziej szczegółowy opis problemu, tym lepiej będzie nam go zdiagnozować i rozwiązać. Mile widziane informację z configu w grze.

Posty typu "działa gorzej" NIE pomagają. 

• kekw 8
  • retarded 1
  • POGSLIDE 1
  • WhatCJ 1

serio xD? przed tym niesamowitym update-m bylo duzo lepiej, teraz to nawet moby znikaja jak sie lurnie pelerynke a wy tu o sprzecie graczy piszecie.
przypominam ze metin  by poszedl nawet na tosterze
Edit: r5 2600 / 16gb 3200mhz / rx 580 - jakies pomysly czemu moby znikają jak się strzeli pelke na spocie i dostaje dmg a nic kolo mnie nie stoi? 

Edited by artystaplastyk
tak o
  • Ez 1
6 minut temu, FPX napisał:

działa gorzej Kappa

kąkuter do wyjebania

2 minuty temu, artystaplastyk napisał:

serio xD? przed tym niesamowitym update-m bylo duzo lepiej, teraz to nawet moby znikaja jak sie lurnie pelerynke a wy tu o sprzecie graczy piszecie.
przypominam ze metin  by poszedl nawet na tosterze

faktycznie jest problem z mobami na dungach przez to dluzej sie robi

Ja mam problem jak wyszukuje przedmiotu w wyszukiwarce i wyskoczy mi np: 300 sklepów to mi całego metina freezuje. I nie wiem czy to problem z optymalizacja clienta czy mojego sprzętu. 

Teraz, sakiracwel napisał:

komp mi zaczal jak poduszkowiec chodzic wiatraki napierdalaja jak w boeingu

włoz do ryżu powinno pomóc. mam nadzieje ze pomoglem

Dodane przez Skaira,

Proponuje napisać o swoim sprzęcie, bo z "nie działa" dojdziemy do tego, dlaczego wam to nie działa:wtf:

I po freezach/wywalaniu podesłać SYSERR.

• Uwielbiam 1
2 minuty temu, vAbaa napisał:

Wystarczy zmniejszyć zasięg instancji na 1 sklepy na 0 i śmiga wszystko jak pojebane

No własnie nie XD po aktualizacji to nic nie daje a przed normalnie śmigało 

• Uwielbiam 1

Przeciez to nic nie daje czy masz wydajność czy nie.

u nie którzych nawet moze być gorzej jak mają kartę z wbudowanym boostem to jeszcze więcej lagów bd mieć.

Druga sprawa, jak wyszukujesz coś to ci pokazuje XXX sklepów i nie idzie się ruszyć.

Szkoda, że "Zasieg" podczas wyszukiwania tez nie jest taki tylko tak czy siak odpala wszystko na raz. xD 

Edited by Body
Dodane przez WildFire,

To uwierz, że daje bo ja mając na Balanced miałem jakies 30fps w m1, po zmianie jest 50-60fps

1 minutę temu, Skaira napisał:

Proponuje napisać o swoim sprzęcie, bo z "nie działa" dojdziemy do tego, dlaczego wam to nie działa:wtf:

mamy rozumieć że wam wszystko działa jak powinno? :D

Dodane przez Skaira,

Tak, w domu mam 2x PC i 2x laptop i wszystko działa bez zarzutów, dlatego potrzebujemy informacji od was.

I co pól serwera ma wypisać jaki ma sprzęt i pod kazdego zrobicie optymalizacje 

Nie trzeba być geniuszem zeby wiedzieć ze większość gra na przeciętnym/słabym sprzęcie 

• POG 1

Niestety po wprowadzeniu ''optymalizacji'' sytuacja z fpsami w m1 jeszcze się pogorszyła, przynajmniej w moim przypadku. Wystarczy, że na małym oknie wyszukam coś co jest na ponad 30 sklepach i mam po 5-10 fpsów przy instancji i sklepach na minimum, wyłączonych efektach, petach itd. xD
Wcześniej problem był tylko gdy pokazało ponad 100 sklepów, teraz wystarczy 20-30 i już mam pokaz slajdów na ekranie. 

Jedyny plus jest taki, że od godziny jeszcze mi nie wyjebało clienta na respach, wcześniej to się zdarzało dość często na niektórych mapach

• Uwielbiam 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...